Zdraví a diety

Výhody a rizika RAW stravování

RAW stravování se stalo v posledních letech velkým hitem. Propagují jej celebrity, otevírají se RAW restaurace, vydávají se RAW kuchařky. Co to přesně znamená, stravovat se podle RAW pravidel? Jak vypadá strava a jak se upravuje? Jaké výhody má vitariánská strava a existují i rizika?

Co se skrývá za mnohdy až zázračnými schopnostmi superpotravin? Jsou to antioxidanty.

Acai berries, losos, avokádo a zelí to jsou jen pár ze stovek potravin, které jsou v posledních letech známy jako superpotraviny. Superpotravina je ale většinou opravdu jen marketingový název, který vás má přesvědčit, že potravina je plná živin, které posílí vaše zdraví a zlepší výkonnost.

15.4.2020

Zdroj vápníku v potravinách

Vápník, latinsky Calcium, je nejvýznamnější prvek z řady kovů alkalických zemin, lehký, velmi reaktivní kov. Jako biogenní prvek je jedním ze základních stavebních kamenů buněk všech živých organizmů na této planetě.

Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu

Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!

Luštěniny a jejich vliv na naše zdraví

Mnoho lidí se luštěninám vyhýbá pouze z principu a to je velká škoda. S luštěninami lze být v gastronomii mnohem kreativnější, než si většina z nás myslí.