Zdraví a diety

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj je oblíbený nápoj po celém světě a jeho příznivé účinky na lidské zdraví jsou dobře známy. Nicméně, jako u všeho, i u zeleného čaje existují některá rizika, která bychom měli mít na paměti. V tomto článku si proto přiblížíme výhody a rizika jeho konzumace.

Zuzana
18.7.2023
Špenát: Superpotravina plná zdraví, má však i svoji stinnou stránku

Špenát: Superpotravina plná zdraví, má však i svoji stinnou stránku

Špenát je zelená listová zelenina, která je známá svými výživovými hodnotami a zdravotními přínosy. Je bohatý na živiny a vitamíny, což ho činí jednou z nejzdravějších potravin, které můžete do své stravy zařadit.

Zuzana
14.7.2023
Droždí a jeho všestranné využití

Droždí a jeho všestranné využití

Droždí je jedinečný přírodní produkt, který má široké využití v kulinářství, pekařství a dokonce i v oblasti zdraví. Tyto mikroorganismy bohaté na vitamíny a minerály mají schopnost fermentovat cukry a přeměnit je na oxid uhličitý a alkohol, což je základ pro růst těsta při pečení. Avšak droždí má mnohem více dovedností než jenom pečení. V tomto článku se podíváme na různé formy droždí a jejich všestranné využití od kuchyně až po podporu zdraví.

Zuzana
13.7.2023
Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu

Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví

Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.

Jitka Kučová
11.7.2023