Rajská omáčka s masovými kuličkami
- Přidat foto
-
Reklama
Rajská omáčka je typická nejen pro italskou kuchyni. Naopak pro českou kuchyni, představuje recept předávaný z matky na dceru a je jakýmsi testem pro každého kuchaře či kuchařku, protože vyžaduje hodně ochutnávání a dotažení k té správné chuti. Ať už té Vaší nebo třeba rodiny. A jak se říká, sto lidí, sto chutí. Já teď představím tu svoji oblíbenou.
Reklama
Ingredience
Na masové kuličky
Na omáčku
Postup přípravy
1.
Postup přípravy masových kuliček: Všechny ingredience na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky. Velikost závisí na vašem výběru.
2.
Pokud bude těsto na kuličky řidší, můžeme obalit ve strouhance.
3.
Kuličky osmahneme na pánvi ze všech stran. Hotové vkládáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami a dáme stranou na později.
4.
Postup přípravy omáčky: V hrnci si necháme rozpustit máslo. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme dozlatova. Zaprášíme hladkou moukou a opékáme asi minutu a půl. Poté přidáme rajčatové pyré a zalijeme vývarem. Přidáme kuličky pepře, nového koření a sůl. Stáhneme plamen a pozvolna přivedeme k varu. Vaříme 30 minut. Pak omáčku scedíme a přidáme masové kuličky a bazalku, pod pokličkou dusíme dalších 20 minut.
5.
Hotovou omáčku můžeme podávat s houskovými knedlíky, těstovinami nebo jen s pečivem.
6.
Pár typů: Rajskou omáčku můžete zahustit například perníkem. Někdy se dochucuje skořicí nebo strouhanou pomerančovou kůrou. Občas se ke konci varu přidává smetana. Pokud chcete omáčku sladší, můžete trochu cukru přidat už při smažení cibulky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Veronika° |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
679.50 kcal |
Protein |
26.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.35 g
12.32 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
51.54 g
18.04 g
|
Reklama
Reklama