Masové koule s rajčatovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept ocení především milovníci italské kuchyně, těstovin a rajčatových omáček.
Reklama
Ingredience
Na masové koule
Na rajčatovou omáčku
Postup přípravy
1.
Do velké mísy si dáme mleté maso a slaninu.
2.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a spolu s bazalkou přidáme k masu.
3.
Dále přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Směs zpracujeme rukama a tvoříme koule, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Hotové koule potřeme olivovým olejem a dáme péct na 180°C na 10 minut a potom stáhneme na 120°C a pečeme podle výkonu trouby, dokud nejsou koule hotové.
5.
Mezitím si dáme vařit vodu na špagety. Nesmíme zapomenout vodu osolit a kápnout do ní trochu olivového oleje.
6.
Rozehřejeme si velkou pánev a přidáme olivový olej.
7.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Zalijeme loupanými rajčaty, která si na pánvi vařečkou rozkrájíme na menší kousky (jde to velice lehce).
8.
Dochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme natrhanou bazalku.
9.
Hotové koule dáme ještě na chvíli povařit do omáčky.
10.
Jakmile máme hotové špagety, můžeme servírovat.
11.
Dozdobíme strouhaným parmazánem a lístkem bazalky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 1 hod vaření 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 52 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
716.56 kcal |
Protein |
44.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
73.68 g
12.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.56 g
6.84 g
|
Reklama
Reklama