Vaječný koňak
- Přidat foto
-
Reklama
Vaječný koňak patří k Vánocům stejně jako vůně vanilkových rohlíčků a perníčků. Takto jej připravuje má devadesátiletá babička každý rok, a protože nám chutná, chystá ho i k velikonočním svátkům a různým oslavám.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Připravíme si vodní lázeň a nad parou šleháme žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr. Vejce zahřejeme, musí být teplá, ale ne horká. Odstavíme z tepla a dál šleháme, dokud směs nevychladne.
2.
Přidáme kondenzovaná mléka a šleháme. Svaříme mléko, necháme trochu vychladnout. Mléko přiléváme do směsi postupně a zašleháváme. Až máme mléko zašleháno, přilejeme rum.
3.
Rozdělíme do lahví a necháme vychladit.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
112.20 kcal |
Protein |
2.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.25 g
17.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.16 g
1.67 g
|
Reklama
Reklama