Vaječný koňak
- Přidat foto
-
Reklama
Vaječný koňak, známý také jako "vaječňák", je sladký krémový nápoj, který si získal srdce mnoha lidí po celém světě. Jeho sametová textura a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem nejen do svátečního období.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny.
2.
Následně přidáme salka a smetanu a šleháme asi 5 minut.
3.
Nakonec do žloutkové směsi vlijeme rum a důkladně prošleháme. Vaječný koňak přelijeme do skleněných lahví, uzavřeme a necháme alespoň týden v chladu uležet.
4.
Na zdraví! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min celkem |
Množství: | 1400 × mililitrů |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × mililitrů = 0 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × mililitrů |
Energetická hodnota |
4.39 kcal |
Protein |
0.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.61 g
0.59 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.09 g
0.05 g
|
Reklama
Reklama