Čočka na kyselo
- Přidat foto
-
Reklama
Čočku si můžete dát s chutí nejen na Nový rok. Příprava je nenáročná, je však třeba si dát pozor na několik věcí.
V první řadě je třeba čočku přebrat. V dnešní době technologie výroby značně pokročila, proto najít kamínek je vzácné, ale stává se. Může vám to zachránit chrup.
Klasickou čočku je třeba před vařením namočit. Na jak dlouho namočit čočku se dočtete na obalu. Ideální doba je kolem 4 hodin. Namočením snížíte nejen množství oligosacharidů, které způsobují nadýmání, ale také se bude čočka rychleji vařit. Zelená čočka má tu výhodu, že ji není třeba namáčet.
Myslete na to, že čočka sama o sobě obsahuje velké množství proteinů. Pokud si k čočce dáte volské oko a uzeninu, tak bude množství proteinů příliš velké a pravděpodobně budete mít problém s trávením. To se projeví zejména zvýšenou plynatostí, což je klasický příznak nadměrné konzumace proteinu. K plnohodnotnému jídlu bohatě postačí kousek chleba a volské oko.
Ingredience
Postup přípravy
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
463.08 kcal |
Protein |
26.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.82 g
3.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.19 g
5.16 g
|