Čočka s volským okem
- Přidat foto
-
Reklama
Čočka na kyselo je další jídlo, které nám mnohým znechutily kuchařky ze školních jídelen. Pokud ji nemáte rádi na kyselo, doporučuji vyzkoušet lehkou variantu bez zahuštění.
Reklama
Ingredience
Na volská oka
Postup přípravy
1.
Čočku uvařte v neosolené vodě a slijte ji.
2.
Na pánvi na oleji opečte nakrájenou cibulku a na ní vysypte vykapanou čočku. Promíchejte,osolte, opepřete a posypte polévkovou lžící cukru a dvěma lžícemi octa. Lepší je použít ocet vinný nebo jablečný, je jemný a nehrozí tolik, že když vám ujede ruka, budete muset sypat další cukr, abyste chuť dorovnali. Nakonec zamíchejte rozmačkaný česnek.
3.
Podávejte s volským okem nebo s uzeninou a kyselou okurkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Jana Qara |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
596.87 kcal |
Protein |
42.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.51 g
5.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.78 g
2.97 g
|
Reklama
Reklama