Čočka na kyselo

Tato tradiční česká pochoutka spojuje bohatou chuť čočky s osvěžující kyselou příchutí. Jedná se o lahodné jídlo, které zahřeje v chladných dnech a potěší chuťové buňky svou skvělou kombinací ingrediencí. Čočka na kyselo je oblíbená pro svoji výživnost, jednoduchost přípravy a skvělou možnost variace podle osobních preferencí.

Reklama

Ingredience

K podávání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Potom ji uvaříme doměkka.
2.
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme.
3.
Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme.
4.
Čočku na kyselo podáváme s uvařeným párkem a chlebem, případně s kyselou okurkou a vejcem natvrdo či volským okem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.9.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
35 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
951.79 kcal
Protein
59.27 g
Sacharidy
z toho cukr
72.47 g
6.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.39 g
14.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama