Čočka na kyselo
- Přidat foto
-
Reklama
Tato tradiční česká pochoutka spojuje bohatou chuť čočky s osvěžující kyselou příchutí. Jedná se o lahodné jídlo, které zahřeje v chladných dnech a potěší chuťové buňky svou skvělou kombinací ingrediencí. Čočka na kyselo je oblíbená pro svoji výživnost, jednoduchost přípravy a skvělou možnost variace podle osobních preferencí.
Reklama
Ingredience
K podávání
Postup přípravy
1.
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Potom ji uvaříme doměkka.
2.
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme.
3.
Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme.
4.
Čočku na kyselo podáváme s uvařeným párkem a chlebem, případně s kyselou okurkou a vejcem natvrdo či volským okem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 35 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
951.79 kcal |
Protein |
59.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.47 g
6.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
47.39 g
14.33 g
|
Reklama
Reklama