Kokosový řez s krémem a čokoládou
- Přidat foto
-
Reklama
Jeden z nejoblíbenějších moučníků, který nesmí chybět při žádné oslavě. Je neodmyslitelnou součástí vánočních nebo velikonočních dobrot a pečeme jej i během roku.
Reklama
Ingredience
Těsto
Krém
Poleva
Postup přípravy
1.
Bílky a žloutky oddělíme. Bílky patří do těsta, žloutky do krému.
2.
Bílky dáme do mixéru s cukrem a dlouze šleháme. Třeba i 15 minut. Přidáme kokos a zamícháme. Nakonec vmícháme obě mouky. Těsto bude husté.
3.
Rozetřeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme 20 až 30 minut na 180 stupňů. Těsto bude stále bílé, nemělo by zhnědnout.
4.
Mezitím připravíme krém. Nad parou vyšleháme žloutky s máslem. Budou teplé, nesmí být horké. Vznikne hustá tekutina. Přidáme cukr a kakao a šleháme. Přilijeme trochu svařeného, ale zchladnutého mléka (ne horké, ne studené). Krém dáme na chvíli vychladit.
5.
Na vychladlé těsto natřeme krém, pozor, nenechejte si jej moc ztuhnout, potom se hůře natírá. Vyrovnáme a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny, ale lépe i déle.
6.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme máslo. Promícháme, a nakonec přilijeme smetanu. Dobře rozmícháme a teplou polevou polijeme vychladnutý moučník.
7.
Dáme do lednice do druhého dne a krájíme nahřátým nožem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
453.06 kcal |
Protein |
5.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.17 g
34.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.91 g
18.68 g
|
Reklama
Reklama