Trojbarevné meruňkové řezy

Křehounký moučník, kterým jistě oslníte. Mírně náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Před servírováním je třeba ještě ozdobit šlehačkou.

Reklama

Ingredience

1. vrstva

2. vrstva

3. vrstva

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Dlouze šleháme, krystalky cukru nesmí být cítit.
2.
Rozehřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. Necháme mírně vychladnout a po lžících zašleháváme.
3.
Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.
4.
Rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut.
5.
Necháme vychladnout.
6.
Ušleháme sníh z bílků a vmícháme do něj cukr. Dáme na vychladlé těsto. Zprudka zapečeme v rozehřáté troubě. Pečeme asi 3 až 5 minut.
7.
Necháme vychladnout.
8.
Připravíme si krém. Zavařeninu prošleháme se změklým máslem a cukrem. Natřeme na moučník a dáme vychladit.
9.
Před servírováním ozdobíme šlehačkou.

Od: Iva V, 18.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
390.74 kcal
Protein
4.65 g
Sacharidy
z toho cukr
31.10 g
25.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.11 g
17.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama