Pečené brambory s ricottovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduchá dobrota, za pár drobných. Je to výborná večeře, chuťovka ke sledování filmu i předkrm. My ji s oblibou vozíme na grilování, kde se od ní hosté nemůžou odtrhnout.
Reklama
Ingredience
Dip
Postup přípravy
1.
Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, můžeme použít i kartáč. Nakrájíme je na menší kousky.
2.
V míse smícháme olej a koření. Brambory nasypeme do mísy a rukou důkladně promícháme s kořením. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
3.
Smícháme sýr ricotta s prolisovaným česnekem, tatarkou a nivou nastrouhanou najemno. Můžeme dochutit solí a pepřem. Necháme vychladit v lednici a podáváme s upečenými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
484.36 kcal |
Protein |
13.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.43 g
3.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.02 g
8.07 g
|
Reklama
Reklama