Pečené brambory s ricottovým dipem

Jednoduchá dobrota, za pár drobných. Je to výborná večeře, chuťovka ke sledování filmu i předkrm. My ji s oblibou vozíme na grilování, kde se od ní hosté nemůžou odtrhnout.

Reklama

Ingredience

Dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, můžeme použít i kartáč. Nakrájíme je na menší kousky.
2.
V míse smícháme olej a koření. Brambory nasypeme do mísy a rukou důkladně promícháme s kořením. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 1,5 hodiny.
3.
Smícháme sýr ricotta s prolisovaným česnekem, tatarkou a nivou nastrouhanou najemno. Můžeme dochutit solí a pepřem. Necháme vychladit v lednici a podáváme s upečenými brambory.

Od: Iva V, 15.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
484.36 kcal
Protein
13.13 g
Sacharidy
z toho cukr
43.43 g
3.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.02 g
8.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama