Farmářské pečené brambory
- Přidat foto
-
Reklama
Pečené brambory s dipem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky brambor a snadných večeří. Tento recept nabízí křupavé a dochucené brambory, které se perfektně doplňují s osvěžujícím a lahodným dipem. Příprava je rychlá a jednoduchá, ať už se chystáte na večeři pro rodinu nebo na neformální setkání s přáteli.
Reklama
Ingredience
Na brambory
Na dip
Postup přípravy
1.
Brambory vydrhneme kartáčkem a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě doměkka.
2.
Uvařené brambory slijeme a necháme okapat na papírové utěrce. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn a tymián nasekáme najemno a smícháme je v misce s česnekem a olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
3.
Plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něj brambory. Každou zmáčkneme naplocho vidličkou tak, aby popraskala. Rozložíme je, aby se nepřekrývaly, a potřeme bylinkovým olejem.
4.
Pečeme je v troubě předehřáté na 215 °C asi 15 minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Po vyjmutí z trouby je necháme trochu vychladnout a posypeme nasekanou pažitkou.
5.
Připravíme si dip. Promícháme tvaroh s jogurtem a olejem, podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a citron. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a posypeme pažitkou. Dip podáváme k upečeným bramborám. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 15 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
532.24 kcal |
Protein |
15.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
54.84 g
6.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
28.00 g
7.74 g
|
Reklama
Reklama