Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
- Přidat foto
-
Reklama
Ovocné knedlíky z lehkého tvarohového těsta jsou výborným tipem na letní oběd.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Do těsta
Na hotové knedlíky
Postup přípravy
1.
Tvaroh utřeme s vejci, mlékem, špetkou soli a cukrem (malinká špetka), poté přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme si ho na válečky a necháme několik minut odpočinout.
2.
Z válečků odkrajujeme kousky těsta, do nichž balíme jahody. Pokud by se nám těsto lepilo, podsypeme si ho troškou mouky, ale ne příliš, aby nebyly hotové knedlíky tvrdé.
3.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 10 – 13 minut. Nesmíme knedlíky převařit, ztvrdly by.
4.
Hotové knedlíky sypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kdo má rád, posype navíc strouhaným tvarohem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 29 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
920.10 kcal |
Protein |
32.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
59.09 g
6.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
61.94 g
37.60 g
|
Reklama
Reklama