Žampionový krém

Nastal podzim a s ním i období hutnějších či krémových polévek. Co takhle voňavou žampionovou?

Reklama

Ingredience

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na přiměřeném kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené očištěné žampiony, opepříme, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
2.
Zaprášíme hladkou mouku, dál chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem. Necháme asi 10 – 15 minut provařit, dosolíme a tyčovým mixérem vypracujeme hladký krém.
3.
Zjemníme sladkou smetanou a prohřejeme. Na talíři zdobíme plátky dokřupava orestovaných žampionů.

Od: Šárka75, 24.9.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
159.20 kcal
Protein
6.83 g
Sacharidy
z toho cukr
7.30 g
3.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.70 g
7.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama