Žampionový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Nastal podzim a s ním i období hutnějších či krémových polévek. Co takhle voňavou žampionovou?
Reklama
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
1.
Na přiměřeném kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené očištěné žampiony, opepříme, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
2.
Zaprášíme hladkou mouku, dál chvíli restujeme a poté zalijeme vývarem. Necháme asi 10 – 15 minut provařit, dosolíme a tyčovým mixérem vypracujeme hladký krém.
3.
Zjemníme sladkou smetanou a prohřejeme. Na talíři zdobíme plátky dokřupava orestovaných žampionů.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
159.20 kcal |
Protein |
6.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.30 g
3.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.70 g
7.20 g
|
Reklama
Reklama