Domácí kuřecí šunka
- Přidat foto
-
Reklama
Skvělá domácí šunka s jemnou chutí. Pro výrobu budete potřebovat šunkovar a fólii na výrobu tlačenky. Zachutná vám víc než kupovaná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čerstvá kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky. Váha odpovídá kuřecím prsům ze dvou kuřat.
2.
Svaříme vodu s medem a solí. Důkladně promícháme. Necháme vychladnout.
3.
Přidáme k nakrájenému masu a důkladně promačkáváme rukou. Promačkáváme asi 15 minut. Hmota začne lepit.
4.
Zavážeme fólii na výrobu tlačenky a hmotu natlačíme do fólie. Několikrát promačkáme a proklepeme na kuchyňské lince.
5.
Důkladně zavážeme na druhém konci. Vložíme do šunkovaru, utěsníme, uzavřeme. Necháme 2 dny v lednici.
6.
Poté dáme vařit do vysokého hrnce s vodou. Vaříme na mírném stupni 1,5 hodiny. Voda musí jen probublávat.
7.
Vytáhneme, necháme vychladit. Vložíme do lednice a krájíme až druhý den.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod 30 min vaření 48 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
51.19 kcal |
Protein |
9.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.86 g
0.86 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.05 g
0.23 g
|
Reklama
Reklama