Medová kuřecí šunka s paprikou
- Přidat foto
-
Reklama
Do domácí šunky nemusíte použít rychlosůl. Stačí si pomoci přidáním červené papriky. Na chuti nebudete tratit a šunka hezky zrůžoví. S medem získává opravdu lahodnou chuť.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme med s vodou, solí a paprikou.
2.
Maso dáme se směsí do robotu a použijeme metličku na hnětení těsta, druhý rychlostní stupeň, tedy pomalé mísení.
3.
Maso necháme v robotu vypracovávat asi 45 minut. Bude se vám lepit na stěny mixovací mísy.
4.
Poté jej pečlivě umačkáme do sáčku na tlačenku a uzavřeme v šunkovaru. Šunkovar vložíme do lednice na 12 hodin.
5.
Dáme vařit do vysokého hrnce. Voda musí jen probublávat. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny. Poté vytáhneme, neotevíráme a necháme alespoň 4 hodiny zchladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
50 min příprava 1 hod 30 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
66.71 kcal |
Protein |
11.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.75 g
1.74 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.32 g
0.28 g
|
Reklama
Reklama