Medová kuřecí šunka s paprikou

Do domácí šunky nemusíte použít rychlosůl. Stačí si pomoci přidáním červené papriky. Na chuti nebudete tratit a šunka hezky zrůžoví. S medem získává opravdu lahodnou chuť.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme med s vodou, solí a paprikou.
2.
Maso dáme se směsí do robotu a použijeme metličku na hnětení těsta, druhý rychlostní stupeň, tedy pomalé mísení.
3.
Maso necháme v robotu vypracovávat asi 45 minut. Bude se vám lepit na stěny mixovací mísy.
4.
Poté jej pečlivě umačkáme do sáčku na tlačenku a uzavřeme v šunkovaru. Šunkovar vložíme do lednice na 12 hodin.
5.
Dáme vařit do vysokého hrnce. Voda musí jen probublávat. Pomalu vaříme asi 1,5 hodiny. Poté vytáhneme, neotevíráme a necháme alespoň 4 hodiny zchladnout.

Od: Ráďa 78, 25.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
1 hod 30 min vaření
24 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
66.71 kcal
Protein
11.27 g
Sacharidy
z toho cukr
1.75 g
1.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.32 g
0.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama