Šunka z vepřové pečeně
- Přidat foto
-
Reklama
Doma připravená šunka chutná výborně a neobsahuje žádná barviva ani konzervanty. S použitím robotu neznamená její příprava téměř žádnou námahu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Šunka je určena k rychlé spotřebě, proto je z menšího množství masa, ale tak, aby se dala dobře vložit do kulatého šunkovaru.
2.
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. V misce smícháme vlažnou vodu, sůl a med. Přidáme k masu a promícháme.
3.
Vložíme do robotu s hnětací (stejnou jako na kynuté těsto) metlou. Zapneme na druhý stupeň rychlosti a necháme asi 45 minut. Na konci míchání bude maso přilepené na okrajích mísy.
4.
Poté vložíme do sáčku na šunku (tlačenku). Musíme dobře utlačit uvnitř. Pevně svážeme. Dáme do šunkovaru, zavřeme a necháme v lednici alespoň 3 hodiny.
5.
Poté vložíme do hrnce s horkou vodou, ztlumíme a vaříme hodinu a půl na velmi mírnou teplotu. Voda by měla jen mírně probublávat.
6.
Po uvaření vytáhneme celou nádobu a necháme několik hodin vychladit.
7.
Teprve poté otevřeme a dáme celý sáček do lednice. Krájíme až druhý den.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
50 min příprava 1 hod 30 min vaření 6 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
109.58 kcal |
Protein |
8.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.47 g
1.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.70 g
2.57 g
|
Reklama
Reklama