Šunka z vepřové pečeně

Doma připravená šunka chutná výborně a neobsahuje žádná barviva ani konzervanty. S použitím robotu neznamená její příprava téměř žádnou námahu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Šunka je určena k rychlé spotřebě, proto je z menšího množství masa, ale tak, aby se dala dobře vložit do kulatého šunkovaru.
2.
Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky. V misce smícháme vlažnou vodu, sůl a med. Přidáme k masu a promícháme.
3.
Vložíme do robotu s hnětací (stejnou jako na kynuté těsto) metlou. Zapneme na druhý stupeň rychlosti a necháme asi 45 minut. Na konci míchání bude maso přilepené na okrajích mísy.
4.
Poté vložíme do sáčku na šunku (tlačenku). Musíme dobře utlačit uvnitř. Pevně svážeme. Dáme do šunkovaru, zavřeme a necháme v lednici alespoň 3 hodiny.
5.
Poté vložíme do hrnce s horkou vodou, ztlumíme a vaříme hodinu a půl na velmi mírnou teplotu. Voda by měla jen mírně probublávat.
6.
Po uvaření vytáhneme celou nádobu a necháme několik hodin vychladit.
7.
Teprve poté otevřeme a dáme celý sáček do lednice. Krájíme až druhý den.

Od: Ráďa 78, 18.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
1 hod 30 min vaření
6 hod celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
109.58 kcal
Protein
8.71 g
Sacharidy
z toho cukr
1.47 g
1.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.70 g
2.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama