Žampionová polévka se smetanou

Výtečná polévka s jemnou chutí, kterou jí propůjčí smetana. S rozpečenou bagetou je to i skvělá večeře.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žampionové plátky necháme dobře rozmrznout. V hrnci s větším dnem rozehřejeme sádlo a plátky žampionů orestujeme na menší teplotu. Poté zaprášíme pohankovými vločkami.
2.
Chvíli restujeme společně a zalijeme vodou. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Dáme do polévky a vaříme do změknutí brambor.
3.
Až jsou brambory měkké, vypneme a vmícháme smetanu. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale obvykle to není třeba, bujón polévku ochutí dostatečně.

Od: Ráďa 78, 11.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
200.80 kcal
Protein
5.29 g
Sacharidy
z toho cukr
26.04 g
1.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.42 g
4.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama