Cizrna pražená v troubě
- Přidat foto
-
Reklama
Křupavá pražená cizrna je zdravější alternativa klasických chipsů, ideální k televizi nebo na party. Je lehce solená, kořeněná uzenou paprikou a sušeným česnekem, ale vyzkoušet můžete i jiné varianty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Zapněte troubu na 180°C.
2.
Cizrnu dobře propláchněte v cedníku a osušte v utěrce. Klidně použijte papírové utěrky, cizrna by měla být úplně suchá.
3.
Cizrnu rozprostřete na pekáč s pečicím papírem, zastříkněte olejem a promíchejte. Osolte podle chuti. Zbylé koření se přidá až na konec.
4.
Pečte v troubě asi 50 minut, dokud nebude cizrna hezky křupavá. V průběhu několikrát promíchejte.
5.
Nakonec promíchejte s kořením. Můžete konzumovat hned, ale nejlepší je po pár dnech.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 50 hod vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
208.48 kcal |
Protein |
9.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.67 g
5.19 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.31 g
0.86 g
|
Reklama
Reklama