Pražená cizrna
- Přidat foto
-
Reklama
Výborné chroupání k pivu nebo vínu. Dobu přípravy je třeba trošku vychytat podle trouby, ale výsledek stojí za to. Nejlépe chutná ještě teplá!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Vodu vyměníme a uvaříme s trochou soli do změknutí.
2.
Vylijeme vodu, necháme vychladnout. Na talířku vložíme do lednice na pár hodin, aby cizrna mírně oschnula.
3.
Na menší plech nebo pekáč cizrnu rozprostřeme a dáme péct na 200 °C na 20 min. Plech umístíme na dolní rošt v troubě.
4.
Mezitím smícháme olivový olej, sůl, koření a prolisovaný česnek. Necháme chvíli v misce.
5.
Horkou cizrnu lžící vložíme do misky s kořením a důkladně promícháme. Dáme znovu péci na 5 až 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 8 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
315.93 kcal |
Protein |
10.52 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
26.60 g
5.51 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.62 g
2.18 g
|
Reklama
Reklama