Pohanková kaše zdobená ovocem, ořechy a datlovým sirupem
- Přidat foto
-
Reklama
Na pohanku se stále docela zapomíná, proto vyzkoušejte třeba variantu nasladko, a to pohankovou kaši. Je to navíc bezlepková surovina, tudíž je vhodná pro každého, kdo lepek nesmí nebo ho konzumovat nechce.
Reklama
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
1.
V kastrůlku zahřejeme rostlinné mléko a přidáme propláchnutou pohanku. Použila jsem lámanku, protože rychleji změkne než celá zrna.
2.
Za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut.
3.
Mléka můžeme dát míň nebo víc, záleží, jakou konzistenci kaše upřednostňujeme.
4.
Hotovou kaši nalijeme do misky či na talíř. Ozdobíme banánem, jablky, sušenými brusinkami a směsí oříšků.
5.
Nakonec přidáme datlový sirup.
6.
Při zdobení se fantazii meze nekladou, záleží na momentální chuti.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 25 min celkem |
Množství: | 1 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 35 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
515.62 kcal |
Protein |
14.20 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.13 g
20.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.72 g
4.47 g
|
Reklama
Reklama