Pohanková kaše zdobená ovocem, ořechy a datlovým sirupem

Na pohanku se stále docela zapomíná, proto vyzkoušejte třeba variantu nasladko, a to pohankovou kaši. Je to navíc bezlepková surovina, tudíž je vhodná pro každého, kdo lepek nesmí nebo ho konzumovat nechce.

Reklama

Ingredience

na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V kastrůlku zahřejeme rostlinné mléko a přidáme propláchnutou pohanku. Použila jsem lámanku, protože rychleji změkne než celá zrna.
2.
Za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut.
3.
Mléka můžeme dát míň nebo víc, záleží, jakou konzistenci kaše upřednostňujeme.
4.
Hotovou kaši nalijeme do misky či na talíř. Ozdobíme banánem, jablky, sušenými brusinkami a směsí oříšků.
5.
Nakonec přidáme datlový sirup.
6.
Při zdobení se fantazii meze nekladou, záleží na momentální chuti.

Od: Šárka75, 8.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
515.62 kcal
Protein
14.20 g
Sacharidy
z toho cukr
58.13 g
20.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.72 g
4.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama