Hovězí vývar s nudlemi
- Přidat foto
-
Reklama
Každý má rád vývar jinak. Někdo rád řídký, jinému v něm musí lžíce stát, čím více zeleniny a nudlí, tím lépe. Postup vaření je ale ve většině případů stejný či velmi podobný.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Kosti dáme zatáhnout do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, až jsou mírně dozlatova opečené.
2.
Poté je vložíme do hrnce, přidáme očištěnou jednu mrkev, jednu petržel a jeden kousek celeru. Samozřejmě se řídíme velikostí zeleniny. Obří mrkev nám polévku zbytečně osladí. Přidáme také polovinu pórku, koření a zalijeme vroucí vodou asi do 3/4 hrnce.
3.
Zprudka zavaříme, poté ztlumíme, aby vývar jen lehce probublával. Osolíme. Pokud se bude na povrchu vývaru tvořit pěna, sesbíráme ji lžící či naběračkou.
4.
Hrnec zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 3,5 hodiny, klidně i déle.
5.
Poté vývar přecedíme. Nyní přijde na řadu druhá mrkev, petržel a druhý kousek celeru. Vyvařenou zeleninu vyhodíme a uvaříme si ve vývaru novou, která už zůstane ke konzumaci.
6.
Ke konci přidáme i na drobné kousky pokrájený pórek a obrané maso. Na úplný závěr vsypeme nasekanou pažitku a petrželovou nať, případně dosolíme.
7.
Do talíře vložíme předem uvařené nudle a zalijeme horkým vývarem. Můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 4 hod vaření 4 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
205.90 kcal |
Protein |
18.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
9.28 g
3.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.91 g
4.79 g
|
Reklama
Reklama