Hovězí vývar s nudlemi

Každý má rád vývar jinak. Někdo rád řídký, jinému v něm musí lžíce stát, čím více zeleniny a nudlí, tím lépe. Postup vaření je ale ve většině případů stejný či velmi podobný.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kosti dáme zatáhnout do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, až jsou mírně dozlatova opečené.
2.
Poté je vložíme do hrnce, přidáme očištěnou jednu mrkev, jednu petržel a jeden kousek celeru. Samozřejmě se řídíme velikostí zeleniny. Obří mrkev nám polévku zbytečně osladí. Přidáme také polovinu pórku, koření a zalijeme vroucí vodou asi do 3/4 hrnce.
3.
Zprudka zavaříme, poté ztlumíme, aby vývar jen lehce probublával. Osolíme. Pokud se bude na povrchu vývaru tvořit pěna, sesbíráme ji lžící či naběračkou.
4.
Hrnec zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 3,5 hodiny, klidně i déle.
5.
Poté vývar přecedíme. Nyní přijde na řadu druhá mrkev, petržel a druhý kousek celeru. Vyvařenou zeleninu vyhodíme a uvaříme si ve vývaru novou, která už zůstane ke konzumaci.
6.
Ke konci přidáme i na drobné kousky pokrájený pórek a obrané maso. Na úplný závěr vsypeme nasekanou pažitku a petrželovou nať, případně dosolíme.
7.
Do talíře vložíme předem uvařené nudle a zalijeme horkým vývarem. Můžeme podávat.

Od: Šárka75, 12.6.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
4 hod vaření
4 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
205.90 kcal
Protein
18.17 g
Sacharidy
z toho cukr
9.28 g
3.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.91 g
4.79 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama