Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
- Přidat foto
-
Reklama
Nejlepší hovězí vývar s játrovým knedlíčky, který si všichni pamatujeme z nedělních obědů od babiček. Vyzkoušejte recept na silný hovězí vývar. Doba vaření je sice delší, ale výsledek stojí za to.
Reklama
Ingredience
Na játrové knedlíčky
Postup přípravy
1.
Do hrnce si připravte olej a maso si nakrájejte na čtvrtky, stejně tak si připravte zeleninu. Očistěte a nakrájejte na větší kousky i cibuli.
2.
Na rozpálený olej dejte maso i zeleninu a nechte osmahnout do zlatova.
3.
Přidejte koření, česnek, zalijte vodou a počkejte až se bude voda vařit. Poté ztlumte a nechte cca 3 hod. na mírném ohni vařit bez pokličky.
4.
Mezitím si připravte játrové knedlíčky, které budete vařit v jiném hrnci.
5.
Játra vejce, máslo, strouhanku, oloupaný česnek, sůl a majoránku dejte do mixéru a rozmixujte do hmoty, aby se vám z ní dobře tvarovali knedlíčky. Někdo má rád menší, někdo větší.
6.
Připravte si hrnec s vroucí vodou a tvarujte z těsta knedlíčky, které vařte cca 10–15 min. Poté knedlíčky vyjměte.
7.
Jakmile je maso se zeleninou měkké, vyjměte ho a vývar přeceďte přes síto. Zeleninu vyhoďte.
8.
Zůstane vám silný vývar, do kterého na malé kousky nakrájejte maso, přidejte připravené játrové knedlíčky a přidejte polévkové nudle. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 3 hod vaření 3 hod 30 min celkem |
Množství: | 5 × porce |
Autor: | Marie |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
723.03 kcal |
Protein |
41.79 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.26 g
11.66 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.84 g
10.70 g
|
Reklama
Reklama