Hovězí vývar se špaldovým kapáním

Hovězí vývar je silná, čirá polévka s výraznou chutí po hovězím mase a zelenině. Výborný je se špaldovým kapáním.

Reklama

Ingredience

Špaldové kapání

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Do tlakového hrnce vložíme opláchnuté hovězí kosti.
2.
Přidáme oloupanou celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, libeček a zalijeme studenou vodou.
3.
Dáme na plotnu a jak nám začne hrnec syčet, ztlumíme a vaříme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
4.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno.
5.
Až nám z tlakového hrnce vyprchá tlak, tak otevřeme poklici a vývar přecedíme do čistého hrnce.
6.
Vsypeme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k varu.
7.
Mezi tím si do hrnku rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl a umícháme tužší těsto. Přes vidličku kapeme do vařícího vývaru a necháme chvíli provařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
8.
Polévku podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.

Od: Petuler, 13.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Ohodnotit recept
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
75.85 kcal
Protein
3.64 g
Sacharidy
z toho cukr
12.65 g
4.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.11 g
0.30 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama