Hovězí vývar se špaldovým kapáním

Hovězí vývar je silná, čirá polévka s výraznou chutí po hovězím mase a zelenině. Výborný je se špaldovým kapáním.

Reklama

Ingredience

Špaldové kapání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do tlakového hrnce vložíme opláchnuté hovězí kosti.
2.
Přidáme oloupanou celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, libeček a zalijeme studenou vodou.
3.
Dáme na plotnu a jak nám začne hrnec syčet, ztlumíme a vaříme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
4.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno.
5.
Až nám z tlakového hrnce vyprchá tlak, tak otevřeme poklici a vývar přecedíme do čistého hrnce.
6.
Vsypeme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k varu.
7.
Mezi tím si do hrnku rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl a umícháme tužší těsto. Přes vidličku kapeme do vařícího vývaru a necháme chvíli provařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
8.
Polévku podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.

Od: Petuler, 13.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
75.85 kcal
Protein
3.64 g
Sacharidy
z toho cukr
12.65 g
4.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.11 g
0.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama