Hovězí vývar se špaldovým kapáním
- Přidat foto
-
Reklama
Hovězí vývar je silná, čirá polévka s výraznou chutí po hovězím mase a zelenině. Výborný je se špaldovým kapáním.
Reklama
Ingredience
Špaldové kapání
Postup přípravy
1.
Do tlakového hrnce vložíme opláchnuté hovězí kosti.
2.
Přidáme oloupanou celou cibuli, oloupané stroužky česneku, koření, libeček a zalijeme studenou vodou.
3.
Dáme na plotnu a jak nám začne hrnec syčet, ztlumíme a vaříme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
4.
Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme na jemno.
5.
Až nám z tlakového hrnce vyprchá tlak, tak otevřeme poklici a vývar přecedíme do čistého hrnce.
6.
Vsypeme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k varu.
7.
Mezi tím si do hrnku rozklepneme vejce, přidáme mouku, sůl a umícháme tužší těsto. Přes vidličku kapeme do vařícího vývaru a necháme chvíli provařit. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
8.
Polévku podáváme s nasekaným čerstvým libečkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod 20 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
75.85 kcal |
Protein |
3.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.65 g
4.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.11 g
0.30 g
|
Reklama
Reklama