Kulajda se ztraceným vejcem
- Přidat foto
-
Reklama
Kulajda je hustá polévka s velmi silnou sladko-kyselou chutí. Chutná po kyselých hříbkách, kopru, smetaně a je doplněná o ztracené vejce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Opláchneme si brambory i se slupkou a dáme vařit. Po uvaření scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Kdo chce může brambory oloupat po uvaření. Já slupku nechávám.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zasypeme hladkou moukou, krátce opečeme a rozředíme vývarem.
3.
Přivedeme k varu a postupně doléváme mlékem do požadované hustoty. Do polévky vložíme bobkový list a vaříme asi 15 minut.
4.
Polévku necháme vařit a vsypeme do ní nakrájené brambory, kyselé hříbky, nakrájený kopr, sůl a krátce ještě povaříme.
5.
Polévku odstavíme z plotny, osladíme, přidáme kysanou smetanu a podle chuti ocet.
6.
V menším kastrůlku si připravíme ztracené vejce. Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Až nám voda vaří přilijeme ocet a opatrně do vody rozklepneme vejce. Polévkou lžící vejce ve vodě opatrně obkroužíme tak, aby se nám vytvořil výr a žloutek se schoval. Vaříme 3 minuty a poté vejce vytáhneme z vody a vkládáme do polévky.
7.
Můžeme servírovat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 30 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
306.73 kcal |
Protein |
11.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.33 g
7.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.09 g
5.31 g
|
Reklama
Reklama