Rybí filé s brambory z jednoho hrnce

Rybí filé je krásně šťavnaté, pokud jej zapečete společně s rajčaty a žampióny. Když připojíte brambory se smetanou, máte výborný pokrm z jednoho hrnce pro celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Větší zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na proužky a polovinu dáme na dno.
2.
Brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu dáme na cibuli. Posypeme částí kmínu, solí, pepřem a částí grilovacího koření.
3.
Přidáme druhou polovinu cibule, druhou polovinu brambor. Sůl, pepř, kmín, grilovací koření.
4.
Zalijeme 2/3 smetany a dáme pod poklici péct na 30 až 40 minut.
5.
Mezitím nakrájíme rajčata a žampiony.
6.
Na brambory přidáme rybí filé, opět, sůl, pepř, drcený kmín a grilovací koření z obou stran. Na rybí filé dáme rajčata a žampiony. Posolíme.
7.
Zalijeme zbytkem smetany.
8.
Přiklopíme poklicí a dáme péct na 30 minut.
9.
Nakonec oklopíme a dáme strouhaný sýr, krátce zapečeme a můžeme podávat.

Od: Iva V, 1.9.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 67 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,116.05 kcal
Protein
48.14 g
Sacharidy
z toho cukr
111.76 g
14.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
49.00 g
30.72 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama