Domácí pizza s žitnou moukou
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí pizzu si můžete připravit ze zdravější varianty mouky a použít do směsi velký díl mouky žitné. Pizza bude stejně chutná a křupavá, ale bude o něco menším hříchem.
Reklama
Ingredience
Kvásek
Těsto
Potření těsta
Na pizzu (na 4 ks)
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravte kvásek. Prošlehejte metličkou vlažnou vodu s droždím, cukrem a hladkou moukou. Nechejte na teplém místě asi 10 minut.
2.
Do robotu vsypejte mouky a sůl. Přidejte olivový olej a kvásek. Zapněte zpracování těsta a nechejte vypracovat aspoň 10 minut.
3.
Vypracované těsto přikryjte utěrkou a nechejte alespoň 1 hodinu kynout. Poté rozdělte na 4 díly a rozválejte co nejtenčí placky. Těsto by mělo být silné 1 až 2 mm.
4.
Vymažte formy olivovým olejem a vložte těsto. Srovnejte okraje a potřete. Na potření dobře smíchejte rajčatový protlak, koření na pizzu, kečup, olivový olej, cukr, sůl a prolisovaný česnek.
5.
Nechejte 15 minut kynout.
6.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a dejte na těsto, poté šunku a nastrouhané sýry. Posypejte kukuřicí a znovu dejte koření na pizzu.
7.
Pečte na horkovzduch na 275 °C asi 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 10 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
506.93 kcal |
Protein |
19.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.25 g
6.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.29 g
8.71 g
|
Reklama
Reklama