Špaldová pizza se šunkou
- Přidat foto
-
Reklama
Doma připravená pizza ze zdravější alternativy mouky. Vyzkoušeli jsme variantu se šunkou a salámem nebo variantu s mozzarellou a eidamem. Obě byly vynikající. Dejte si pozor na dobu pečení. Pizza se peče opravdu krátce.
Reklama
Ingredience
Těsto
Na potření
Na oblohu
Na potření plechu
Postup přípravy
1.
V míse smícháme mouku se solí a přidáme ostatní ingredience na těsto. Dobře propracujeme. Těsto nebude lepit. Dáme pod utěrku na teplé místo kynout na 40 minut.
2.
Mezitím si smícháme potěr. Rajčatový protlak promícháme v misce s kečupem, prolisovaným česnekem a kořením.
3.
Nakynuté těsto rozdělíme na 3 díly a necháme 10 minut pod utěrkou. Vymažeme plechy olivovým olejem.
4.
Z těsta vytvarujeme 3 pizzy, dáme na plechy a potřeme. Poklademe šunkou a salámem, posypeme strouhaným sýrem a znovu kořením na pizzu.
5.
Rozehřejeme troubu na 300 °C nebo na maximum. Mezitím pizzy ještě mírně vykynou. Pečeme jednotlivě, cca 5 až 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 61 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,090.81 kcal |
Protein |
58.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
89.49 g
5.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
55.90 g
27.57 g
|
Reklama
Reklama