Domácí pizza
- Přidat foto
-
Reklama
Někdy jeden zakoupený kousek z oblíbené pizzerie nestačí pro všechny členy rodiny. Upéct si doma pizzu není nic těžkého, stačí si jen vyzkoušet program a teplotu pro pečení. A výhoda domácí pizzy? Budete tam mít jen to, co máte rádi!
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na nátěr
Postup přípravy
1.
Smícháme mouku se solí, přidáme rozdrobené kvasnice, olivový olej a vodu. Zamícháme.
2.
Ručně vypracujeme nelepivé těsto, necháme alespoň 40 minut kynout.
3.
Rozdělíme na dva bochánky a začínáme od středu vytahovat, aby okraje zůstaly tlusté. Používám stejný pohyb, jako když vyklepáváte hadru na prach.
4.
Plech na pizzu vymažeme olivovým olejem, vložíme těsto, utlačíme k okraji. Lžící natřeme v silnější vrstvě nátěr. Poklademe salámy, sýry, klobásami, zkrátka podle chuti. Posypeme oreganem a strouhaným sýrem.
5.
Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pizzu. Dobrá pizza není o těstu, ale o správném upečení. Pečeme krátce, 10 – 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
700.53 kcal |
Protein |
15.62 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
104.52 g
10.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.95 g
3.09 g
|
Reklama
Reklama