Pizza Margherita

Pizza Margherita je pizza s drcenými rajčaty, oreganem nebo bazalkou a zapečená s mozzarelou. U této pizzy platí, že čím méně surovin, tím lépe chutná.

Reklama

Ingredience

Na pizzu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto si umícháme v robotu. Vložíme mouku, přilijeme vlažnou vodu, olej, sůl a ukrojíme tenký plátek droždí, který přidáme.
2.
Vše necháme zpracovat na vláčné, nelepivé těsto.
3.
Rajčata si vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregáno, prolisovaný česnek a promícháme.
4.
Rozpálíme si troubu na 200°C. Těsto si rozdělíme na čtyři části a válečkem si rozválíme na tvar pizzy.
5.
Těsto si dáme na vymazaný plech, potřeme rajčatovou směsí, poklademe plátky mozzarelly, posypeme oregánem a vložíme do trouby zhruba na deset minut.

Od: Petuler, 4.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
967.10 kcal
Protein
48.90 g
Sacharidy
z toho cukr
101.17 g
5.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.71 g
15.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama