Slaný závin s nivou
- Přidat foto
-
Reklama
Atraktivní pohoštění, které vykouzlíte z pár surovin, co máte běžně v lednici. Slaný závin je výborná svačina na cesty, ale i chuťovka pro hosty.
Reklama
Ingredience
Těsto
Potřít
Náplň
Dále
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky. Vše důkladně prošleháme metličkou. Necháme vykynout.
2.
Do šlehače vložíme mouku a sůl a necháme promíchávat hnětací metličkou. Přidáme kvásek, máslo a vejce.
3.
Vypracujeme těsto, nechejte vypracovávat i déle než 15 min. Těsto bude pružné a na dotek nebude lepit.
4.
Dáme na teplé místo vykynout. Jednou znovu vypracujeme.
5.
Rozdělíme na dva díly, rozválíme na pomoučeném vále a potřeme smíchaným nátěrem. Do nátěru prolisujeme česnek.
6.
Poklademe vysočinou a nastrouháme oba sýry.
7.
Stočíme do dvou závinů. Necháme pod utěrkou vykynout (asi 20 min).
8.
Vymažeme plech sádlem a záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme slunečnicovými semínky.
9.
Pečeme na 180 °C asi 30 až 45 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 45 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 7 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
255.65 kcal |
Protein |
8.75 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.98 g
2.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.86 g
6.70 g
|
Reklama
Reklama