Borůvková zmrzlina
- Přidat foto
-
Reklama
Jemná borůvková zmrzlina s citrónovou příchutí. Podávat můžeme s karamelem, šlehačkou nebo čerstvým ovocem. Zmrzlinu můžeme udělat z jakéhokoliv sezónního ovoce.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Borůvky s cukrem si vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
2.
Přidáme vanilkový cukr, citrónovou šťávu a necháme vařit do změknutí. Poté necháme vychladnout.
3.
Vychladnutou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemno.
4.
Přimícháme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání a znovu promixujeme.
5.
Směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout v mrazáku.
6.
Po zmrznutí můžeme podávat s karamelem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod 10 min příprava 10 min vaření 3 hod 10 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
216.45 kcal |
Protein |
1.44 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.75 g
23.76 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.63 g
7.22 g
|
Reklama
Reklama