Plněná sekaná
- Přidat foto
-
Reklama
Tip na přípravu plněné sekané, která je výborná jako hlavní chod, svačina na cesty nebo atraktivní pohoštění pro hosty. Má hezkou kombinaci barev a je chutná. Určitě ji vyzkoušejte.
Reklama
Ingredience
Náplň
Obalení
Postup přípravy
1.
Mleté maso dáme do větší misky a promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem, paprikou, majoránkou a grilovacím kořením. Smíchané necháme asi 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Přidáme strouhanku a vejce, dobře promícháme. Připravíme si zvlášť hrášek a na čtvrtiny nakrájené (po délce) sterilované okurky.
3.
Dáme směs masa na větší prkénko a hrášek do směsi postupně zabalíme. Nakonec vytvarujeme šišku sekané a z několika stran do ní vtlačíme okurky. Snažíme se směs hodně zmáčknout.
4.
Posypeme a podsypeme strouhankou. Opatrně (nejnáročnější část úkolu) obalíme sekanou ve strouhance. Snažíme se, aby neztratila tvar.
5.
Pečeme na pekáči pod alobalem, trochu podlijeme vodou. Pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny. Pak odklopíme poklici a dopékáme pod grilem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 40 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
257.99 kcal |
Protein |
12.42 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.91 g
2.23 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.17 g
5.01 g
|
Reklama
Reklama