Sekaná s ovesnými vločkami
- Přidat foto
-
Reklama
Výborná sekaná, která je připravena bez vajec. Je provoněná paprikou, majoránkou a česnekem. Kdo má rád ostřejší, může přidat špetku chilli. Pozor na množství česneku, záleží, jestli použijete český nebo čínský česnek. Pro výraznější vůni můžete přidat do pekáče kůži z uzeného masa nebo uzeného špeku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předem si připravte ovesné vločky zalité mlékem, nechejte je alespoň 3 hodiny v mléku.
2.
Chutná sekaná začíná výběrem kvalitního masa, nejlepší sekanou připravíte z doma pomletého čerstvého masa. Maso pomelte v mlýnku a připravte si na kostičky nakrájený špek. Ten na nízkou teplotu rozehřejte, nechte mírně vychladnout a vmíchejte do mletého masa.
3.
Do masa přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření. Majoránku důkladně rozetřete v dlaních. Vše smíchejte a dejte na 20 minut do lednice.
4.
Poté přidejte ovesné vločky a strouhanku. Důkladně promíchejte a dejte na vál vysypaný strouhankou.
5.
Vytvarujte sekanou a obalte ji ve strouhance. Pečte na 160 °C asi 45 minut, poté přepněte na grilování s cirkulací vzduchu a dopečte do křupava. Pečte v pekáči s poklicí, mírně podlijte vodou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 1 hod vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
186.57 kcal |
Protein |
15.57 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.46 g
2.56 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.65 g
2.16 g
|
Reklama
Reklama