Krůtí sekaná

Krůtí sekaná je lehká a chutná alternativa k tradiční vepřové sekané. Díky krůtímu masu je nejen méně tučná, ale také bohatá na bílkoviny. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit šťavnatou a zdravou sekanou, která se hodí k různým přílohám, ať už je to bramborová kaše, zelenina nebo salát. Skvělá volba pro rodinné obědy či večeře.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si vložíme do větší mísy. Cuketu nastrouháme nahrubo. Mrkev, celer a petržel nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme najemno.
2.
Přidáme koření a pečlivě propracujeme rukama. Vytvarujeme do klasické "šišky".
3.
Šišku vložíme do pekáčku a potřeme olejem.
4.
Troubu předehřejeme na 200°C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch.
5.
Snížíme teplotu na 150°C a asi 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.
6.
Podáváme s vařeným bramborem či bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.8.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
55 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
198.03 kcal
Protein
23.85 g
Sacharidy
z toho cukr
5.34 g
2.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.85 g
2.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama