Krůtí sekaná
- Přidat foto
-
Reklama
Krůtí sekaná je lehká a chutná alternativa k tradiční vepřové sekané. Díky krůtímu masu je nejen méně tučná, ale také bohatá na bílkoviny. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit šťavnatou a zdravou sekanou, která se hodí k různým přílohám, ať už je to bramborová kaše, zelenina nebo salát. Skvělá volba pro rodinné obědy či večeře.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso si vložíme do větší mísy. Cuketu nastrouháme nahrubo. Mrkev, celer a petržel nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme najemno.
2.
Přidáme koření a pečlivě propracujeme rukama. Vytvarujeme do klasické "šišky".
3.
Šišku vložíme do pekáčku a potřeme olejem.
4.
Troubu předehřejeme na 200°C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch.
5.
Snížíme teplotu na 150°C a asi 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.
6.
Podáváme s vařeným bramborem či bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 55 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 19 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
198.03 kcal |
Protein |
23.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.34 g
2.44 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.85 g
2.25 g
|
Reklama
Reklama