Sekaná s dýní
- Přidat foto
-
Reklama
Dýňová sekaná je netradiční variací klasického receptu, která vás překvapí svou šťavnatostí a jemnou chutí. Dýňové pyré nejen zjemní konzistenci, ale dodá i lehce nasládlý podtón. Podávejte například s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dýni nakrájíme na větší kostičky, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na jemné pyré.
2.
Cibuli, mrkev, pórek a česnek nakrájíme nadrobno nebo rozmixujeme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm restujeme přibližně 15 minut, dokud nezměkne.
3.
V míse smícháme ovesné vločky, dýňové pyré, orestovanou zeleninu, mleté maso, vejce, provensálské koření, papriku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, až získáme kompaktní hmotu.
4.
Směs přemístíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme ji do tvaru sekané. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 hodinu, dokud sekaná nezezlátne. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod 30 min vaření 2 hod 50 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
266.17 kcal |
Protein |
26.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.10 g
6.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.40 g
2.63 g
|
Reklama
Reklama