Sekaná s dýní

Dýňová sekaná je netradiční variací klasického receptu, která vás překvapí svou šťavnatostí a jemnou chutí. Dýňové pyré nejen zjemní konzistenci, ale dodá i lehce nasládlý podtón. Podávejte například s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni nakrájíme na větší kostičky, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnout a poté rozmixujeme na jemné pyré.
2.
Cibuli, mrkev, pórek a česnek nakrájíme nadrobno nebo rozmixujeme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm restujeme přibližně 15 minut, dokud nezměkne.
3.
V míse smícháme ovesné vločky, dýňové pyré, orestovanou zeleninu, mleté maso, vejce, provensálské koření, papriku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, až získáme kompaktní hmotu.
4.
Směs přemístíme na plech s pečicím papírem a vytvarujeme ji do tvaru sekané. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 hodinu, dokud sekaná nezezlátne. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 11.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod 30 min vaření
2 hod 50 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
266.17 kcal
Protein
26.14 g
Sacharidy
z toho cukr
19.10 g
6.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.40 g
2.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama