Karlovarský knedlík
- Přidat foto
-
Reklama
Karlovarský knedlík je skvělou přílohou k pečenému masu a omáčkám.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech a v troubě necháme mírně opéct. Zhruba při teplotě 160 stupňů asi 5 minut.
2.
Mléko, žloutky, sůl si ve vyšší nádobě vyšleháme mixérem. Postupně přidáme mouku a vytvoříme těstíčko.
3.
Těstíčko přilijeme k rohlíkům, přidáme muškátový oříšek, nasekanou petrželku a rukama spojíme v těsto.
4.
Z bílků si ušleháme sníh a zamícháme do těsta.
5.
Na potravinovou fólii si navršíme těsto, utvoříme knedlík a pevně zavineme fólii, aby se nám při vaření neotevřela. Knedlík je zabalený jako bombón.
6.
Vložíme do vroucí vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut. V polovině vaření otočíme. Po uvaření knedlíky propícháme a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
564.05 kcal |
Protein |
19.97 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.62 g
1.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.25 g
0.84 g
|
Reklama
Reklama