Karlovarský knedlík se sýrem

Karlovarský knedlík se sýrem je lahodná variace tradiční přílohy, která obohatí jakýkoli pokrm svou nadýchanou strukturou a jemnou sýrovou chutí. Přidáním sýra získá knedlík zajímavou krémovou konzistenci a skvěle se hodí k omáčkám, pečenému masu nebo i jako samostatný chod.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse zalijeme nakrájené rohlíky mlékem a necháme je pár minut nasáknout, aby změkly.
2.
Přidáme k rohlíkům žloutky, sýr, nasekanou petrželku, špetku soli, pepř a muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
3.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do rohlíkové směsi. Díky tomu bude knedlík nadýchaný.
4.
Na pracovním stole si připravíme potravinářskou fólii nebo alobal a lehce ji potřeme máslem, aby se knedlík nepřichytil. Z těsta vytvarujeme válec, zabalíme jej do fólie a konce dobře utáhneme, aby držel tvar.
5.
Knedlík vaříme ve vroucí vodě asi 20–25 minut. Po uvaření jej vyjmeme z vody a necháme chvíli vychladnout.
6.
Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k omáčkám, pečenému masu nebo zelenině. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
642.78 kcal
Protein
27.21 g
Sacharidy
z toho cukr
3.90 g
3.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.01 g
8.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama