Karlovarský knedlík se sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Karlovarský knedlík se sýrem je lahodná variace tradiční přílohy, která obohatí jakýkoli pokrm svou nadýchanou strukturou a jemnou sýrovou chutí. Přidáním sýra získá knedlík zajímavou krémovou konzistenci a skvěle se hodí k omáčkám, pečenému masu nebo i jako samostatný chod.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V míse zalijeme nakrájené rohlíky mlékem a necháme je pár minut nasáknout, aby změkly.
2.
Přidáme k rohlíkům žloutky, sýr, nasekanou petrželku, špetku soli, pepř a muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
3.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do rohlíkové směsi. Díky tomu bude knedlík nadýchaný.
4.
Na pracovním stole si připravíme potravinářskou fólii nebo alobal a lehce ji potřeme máslem, aby se knedlík nepřichytil. Z těsta vytvarujeme válec, zabalíme jej do fólie a konce dobře utáhneme, aby držel tvar.
5.
Knedlík vaříme ve vroucí vodě asi 20–25 minut. Po uvaření jej vyjmeme z vody a necháme chvíli vychladnout.
6.
Knedlík nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k omáčkám, pečenému masu nebo zelenině. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
642.78 kcal |
Protein |
27.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.90 g
3.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.01 g
8.11 g
|
Reklama
Reklama