Houskový knedlík
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční houskový knedlík je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako je guláš, pečené maso, omáčky, špenát nebo dušené zelí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do mísy od robotu nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.
2.
Do důlku dáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5-10 minut odpočívat.
3.
Přidáme vejce, sůl a zapneme hnětení. Do uhněteného těsta vložíme na kostky nakrájený rohlík a lehce promícháme.
4.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučeném vále dva knedlíky, které ještě chvíli necháme odpočinout.
5.
V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Vaříme z každé strany 9 minut. Dohromady 18 minut.
6.
Po uvaření knedlíky vytáhneme a ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 20 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
565.96 kcal |
Protein |
20.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
91.08 g
3.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.46 g
1.15 g
|
Reklama
Reklama