Houskový knedlík

Tradiční houskový knedlík je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako je guláš, pečené maso, omáčky, špenát nebo dušené zelí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy od robotu nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.
2.
Do důlku dáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5-10 minut odpočívat.
3.
Přidáme vejce, sůl a zapneme hnětení. Do uhněteného těsta vložíme na kostky nakrájený rohlík a lehce promícháme.
4.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučeném vále dva knedlíky, které ještě chvíli necháme odpočinout.
5.
V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Vaříme z každé strany 9 minut. Dohromady 18 minut.
6.
Po uvaření knedlíky vytáhneme a ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme podávat.

Od: Petuler, 2.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
565.96 kcal
Protein
20.09 g
Sacharidy
z toho cukr
91.08 g
3.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.46 g
1.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama