Domácí bagety
- Přidat foto
-
Reklama
Připravit si křupavé bagety doma není nic složitého. Pusťte se do díla a za chvíli si budete užívat výbornou a chrupavou pochoutku. S máslem a česnekem jsou nejlepší ještě teplé.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mouku přesejte do mísy a promíchejte se solí. Nesnažte se tento krok vynechat, těsto bude kynout mnohem lépe.
2.
V jiné misce smíchejte rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky s vlažnou vodou. Důkladně prošlehejte metličkou. Nechejte 15 minut na teplém místě.
3.
Do robotu nasypejte mouku se solí, přidejte hotový kvásek a změklé máslo. Nechejte propracovat těsto. Doba mísení v robotu by měla být alespoň 15 minut. Hotové těsto nebude lepit.
4.
Dejte pod utěrku a nechejte hodinu kynout. Jednou promíchejte asi po půl hodině. Kdo spěchá, může kynutí urychlit v troubě na 35 °C. Pod utěrkou v teplé troubě těsto nakyne za 30 minut.
5.
Hotové rozdělíme na 4 bochánky. Rozválíme nebo roztáhneme na placku a stočíme.
6.
Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dvě vedle sebe.
7.
Plechy přikryjeme utěrkou a necháme bagety 20 minut kynout.
8.
Před pečením nařízneme asi 4 řezy (přes šířku bagety) rovnoměrně po celé délce a potřeme vodou. Pečeme oba plechy najednou na horkovzduch na 220 °C asi 20 až 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
589.81 kcal |
Protein |
15.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
104.35 g
3.50 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.60 g
5.37 g
|
Reklama
Reklama