Žitný chleba se semínky
- Přidat foto
-
Reklama
Doma pečený kváskový chleba má mnohem lepší chuť a vydrží až týden čerstvý. Můžete do něj přidat spoustu výborných semínek a zvýšit jeho výživovou hodnotu.
Reklama
Ingredience
Kvas
Těsto
Postup přípravy
1.
Vezmeme větší mísu a smícháme žitnou mouku, kvásek a vodu. Dobře promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme přes noc. Po vykynutí si část kvásku uchováme na další pečení.
2.
Ráno přidáme ostatní ingredience do těsta a pomalu promícháme. Těsto bude hutné a bude hodně lepit. Necháme kynout do večera.
3.
Chlebovou formu vymažeme máslem a těsto dáme do chlebové formy. Necháme kynout pod utěrkou 2 hodiny.
4.
Rozehřejeme troubu na 240 °C. Spodní ohřev. Vložíme chleba a pečeme 45 minut.
5.
Poté vypneme troubu, neotevíráme a necháme 20 minut. Můžeme vyklopit a nechat vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 45 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
205.70 kcal |
Protein |
4.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.22 g
3.46 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.88 g
0.49 g
|
Reklama
Reklama