Kváskový chleba z žitné a špaldové mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Zdravější varianta domácího pečeného chleba, kde máte možnost přesně zkontrolovat ingredience. Stačí sehnat kvásek a můžete se pustit do díla. Neuspěchejte kynutí, příprava chleba může celkem trvat i déle než 1 den.
Reklama
Ingredience
Rozkvas
Chléb
Postup přípravy
1.
Nejprve připravíme nový kvásek. Polévkovou lžíci žitného kvásku smícháme s vodou a přidáváme žitnou mouku. Pouze opatrně promícháme a necháme pod fólií na teplém místě přes noc.
2.
Z připravené směsi odebereme lžíci kvásku do skleničky a uchováme v lednici na příští pečení.
3.
Hotový kvásek smícháme se špaldovou moukou, žitnou moukou, vodou, cukrem, solí a kmínem. Přisypeme 2 hrsti slunečnicových semínek.
4.
Opatrně promícháme a necháme opět kynout, cca 6 hodin.
5.
Formu vymažeme máslem a vložíme těsto, rozetřeme do krajů a posypeme semínky. Přikryjeme alobalem a necháme kynout asi 4 hodiny.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě přikryté alobalem na 220 °C asi 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 50 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 15 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
182.14 kcal |
Protein |
4.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
35.67 g
2.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.89 g
0.17 g
|
Reklama
Reklama