Kváskový chléb s podmáslím
- Přidat foto
-
Reklama
Přidávejte podmáslí do receptů na domácí chleba. Chleba bude vláčný a vydrží déle čerstvý. Přidání podmáslí obohatíte chleba a důležité vitamíny a minerály. K výrobě se dá použít klasická pšeničná mouka, žitná mouka, špaldová mouka nebo jejich kombinace.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme rozkvas z kvásku, mouky a vody. Podle typu kvásku (žitný, pšeničný) dáme odpovídající typ mouky na rozkvas. Promícháme a necháme přes noc rozkvasit. Následně odebereme 2 lžíce kvásku pro příští pečení.
2.
Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Vodu přidáváme až nakonec, podle toho, jestli je potřeba. Každý typ mouky potřebuje jiné množství vody. Vznikne hutné a lepivé těsto. Necháme 4 hodiny kynout.
3.
Vymažeme chlebovou formu sádlem, dáme těsto do formy. Necháme 2 hodiny kynout.
4.
Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240 °C. Vypneme troubu, necháme 15 minut v teple a vyklopíme z formy.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 45 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 30 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
96.26 kcal |
Protein |
2.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.58 g
1.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.27 g
0.21 g
|
Reklama
Reklama