Kváskový tmavý chléb

Kváskový tmavý chléb je lahodný, aromatický a tradičně připravovaný chléb, který získává svou chuť a texturu díky použití kvásku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do robotové mísy vsypeme všechnu mouku.
2.
Přidáme sůl, cukr, kmín, anýz, olej, kvásek a necelou dávku vody. Zapneme hnětení a podle potřeby přiléváme vodu.
3.
Hněteme do doby než se nám těsto přestane lepit na stěny mísy.
4.
Těsto přendáme na pomoučený vál a několikrát ho rukama převálíme. Chlebovou ošatku si vysypeme moukou a těsto do ní vložíme. Znova pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 2-3 hodiny.
5.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů a na dno trouby vložíme nádobu s vodou. Plech na kterém budeme péct chleba, taky předehřejeme.
6.
Chleba vyklopíme na horký plech a pečeme 10 minut na 220 stupňů poté ztlumíme na 200 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
7.
Po upečení vytáhneme, přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Od: Petuler, 30.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 15 min příprava
50 min vaření
4 hod 5 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
269.71 kcal
Protein
6.71 g
Sacharidy
z toho cukr
49.73 g
1.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.28 g
0.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama