Kváskový tmavý chléb
- Přidat foto
-
Reklama
Kváskový tmavý chléb je lahodný, aromatický a tradičně připravovaný chléb, který získává svou chuť a texturu díky použití kvásku.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do robotové mísy vsypeme všechnu mouku.
2.
Přidáme sůl, cukr, kmín, anýz, olej, kvásek a necelou dávku vody. Zapneme hnětení a podle potřeby přiléváme vodu.
3.
Hněteme do doby než se nám těsto přestane lepit na stěny mísy.
4.
Těsto přendáme na pomoučený vál a několikrát ho rukama převálíme. Chlebovou ošatku si vysypeme moukou a těsto do ní vložíme. Znova pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 2-3 hodiny.
5.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů a na dno trouby vložíme nádobu s vodou. Plech na kterém budeme péct chleba, taky předehřejeme.
6.
Chleba vyklopíme na horký plech a pečeme 10 minut na 220 stupňů poté ztlumíme na 200 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
7.
Po upečení vytáhneme, přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod 15 min příprava 50 min vaření 4 hod 5 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
269.71 kcal |
Protein |
6.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.73 g
1.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.28 g
0.56 g
|
Reklama
Reklama