Kváskový chleba pšeničný a žitný
- Přidat foto
-
Reklama
Výborný domácí chleba, u kterého snadno docílíte křupavé kůrky. Do těsta můžete přidat prolisovaný česnek, bylinky nebo nejrůznější semínka.
Reklama
Ingredience
Těsto
Postup přípravy
1.
Nejprve si připravíme kvásek a necháme jej přes noc vzejít. Smícháme mouku s vodou a přidáme žitný nebo pšeničný chlebový kvásek. Mícháme opatrně. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme přes noc.
2.
Jakmile vzejde kvásek, část si dáme stranou pro budoucí přípravu a ze zbytku připravíme těsto.
3.
Smícháme s hladkou moukou, vodou a přidáme sůl, kmín a trošku cukru. Necháme kynout asi 4 hodiny.
4.
Vkládáme do formy, je vhodné vymazat ji máslem, ale záleží na typu formy. Těsto uhladíme, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout. Čím déle, tím lépe.
5.
Před pečením přikryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 asi 1 hodinu. Poté sundáme alobal a dopékáme kůrku.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 15 min vaření 24 hod celkem |
Množství: | 20 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 1 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
119.20 kcal |
Protein |
2.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.60 g
0.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.41 g
0.05 g
|
Reklama
Reklama