Slaninový chlebík
- Přidat foto
-
Reklama
Slaninový chlebík se slunečnicovými semínky je skvělá domácí variace na klasický chléb, obohacená o křupavá slunečnicová semínka a slaninu, která mu dodává výraznou chuť. Tento chléb je ideální jako příloha k polévkám nebo salátům, ale skvěle si ho vychutnáte i samotný.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do vlažné vody přidáme droždí a necháme ho aktivovat 10 minut.
2.
V míse smícháme mouku se solí, přidáme aktivované droždí a sádlo. Promícháme těsto, aby vzniklo hladké těsto.
3.
Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu dozlatova. Slaninu a slunečnicová semínka zapracujeme do těsta.
4.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5.
Vykynuté těsto přendáme do formy nebo vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
6.
Po vychladnutí podáváme chlebík jako přílohu, s libovolnou pomazánkou nebo jen tak. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
205.74 kcal |
Protein |
6.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.92 g
0.21 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.82 g
1.95 g
|
Reklama
Reklama