Slaninový chlebík

Slaninový chlebík se slunečnicovými semínky je skvělá domácí variace na klasický chléb, obohacená o křupavá slunečnicová semínka a slaninu, která mu dodává výraznou chuť. Tento chléb je ideální jako příloha k polévkám nebo salátům, ale skvěle si ho vychutnáte i samotný.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do vlažné vody přidáme droždí a necháme ho aktivovat 10 minut.
2.
V míse smícháme mouku se solí, přidáme aktivované droždí a sádlo. Promícháme těsto, aby vzniklo hladké těsto.
3.
Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu dozlatova. Slaninu a slunečnicová semínka zapracujeme do těsta.
4.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5.
Vykynuté těsto přendáme do formy nebo vytvarujeme bochník a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut dozlatova.
6.
Po vychladnutí podáváme chlebík jako přílohu, s libovolnou pomazánkou nebo jen tak. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
205.74 kcal
Protein
6.16 g
Sacharidy
z toho cukr
27.92 g
0.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.82 g
1.95 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama