Hrnkový chleba s česnekem
- Přidat foto
-
Reklama
Jednoduše připravený domácí chleba. Stačí v pátek večer zamíchat a ráno se můžete těšit na teplé pečivo s máslem.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mouky smícháme s kmínem, solí a droždím. Dobře mícháme. Přidáme vodu a propracujeme. Těsto hodně lepí, pokud by se nedařilo, přilejte ještě trochu vody.
2.
Prohněteme a pod utěrkou necháme ve velké míse kynout přes noc. Velikost nakynutého těsta bude asi trojnásobná.
3.
Nakynuté těsto přendáme na vál a roztáhneme na placku. Podsypáváme. Posypeme česnekem a zabalíme na třetiny.
4.
Dáme vykynout do pečící mísy na asi 40 minut.
5.
Vykynuté dáme do rozehřáté trouby na 220 °C. Pečeme 25 až 30 minut. Poté odklopíme a dopékáme kůrku.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 12 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 2 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
188.81 kcal |
Protein |
4.59 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.64 g
0.58 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.70 g
0.08 g
|
Reklama
Reklama