Domácí chléb s žitnou moukou
- Přidat foto
-
Reklama
Doma připravený chléb je sice pracný a časově náročný, ale můžete si jej obohatit o množství semínek nebo i bylinek. Nejlépe chutná ještě teplý.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mouky smíchejte s kmínem, droždím a semínky. Osolte.
2.
Dobře promíchanou směs zalijte vlažnou vodou a propracujte. Těsto bude nehezká lepivá koule.
3.
Dejte na teplé místo, přikryjte utěrkou a nechejte kynout přes noc.
4.
Připravte si vál a hodně žitné mouky na podsypávání a na dlaně. Těsto bude lepit.
5.
Roztáhněte těsto na placku a poté jej složte natřikrát do bochánku. Nechte půl hodiny kynout pod utěrkou.
6.
Znovu mírně roztáhněte a znovu poskládejte bochánek. Nechejte kynout 20 minut. Vždy čím delší kynutí, tím lépe.
7.
Rozehřejte troubu na 230 a dejte do ní pečící nádobu s víkem. Jakmile je trouba rozehřátá, dejte těsto do teplé nádoby.
8.
Pečte 30 minut na 230 pod poklicí. Poté sundejte poklici a dopečte kůrku. Pro křupavější kůrku můžete potřít vodou několikrát během posledního dopékání.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 45 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 3 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
241.91 kcal |
Protein |
6.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.63 g
0.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.13 g
0.55 g
|
Reklama
Reklama