Jednoduché sterilované lečo

Máte přebytek rajčat ze zahrádky? Zkuste si udělat domácí lečo, které se vždy hodí na rychlý oběd. Stačí přidat uzeninu, vejce a máte hotovo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice ( 0.7 l)

Postup přípravy

1.
Rajčata si omyjeme. Papriky omyjeme, rozkrojíme, vytáhneme semínka a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.
2.
Oloupanou cibuli si nakrájíme na půl kolečka.
3.
V hrnci si rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.
4.
Přidáme papriku společně s rajčaty. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka zhruba 20 minut.
5.
Ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
6.
Sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut. Poté necháme vychladnout a uložíme v chladu.

Od: Petuler, 11.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 3 × sklenice ( 0.7 l)
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × sklenice ( 0.7 l) = 59 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice ( 0.7 l)
Energetická hodnota
380.66 kcal
Protein
9.08 g
Sacharidy
z toho cukr
34.46 g
27.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.98 g
2.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama