Jednoduché sterilované lečo
- Přidat foto
-
Reklama
Máte přebytek rajčat ze zahrádky? Zkuste si udělat domácí lečo, které se vždy hodí na rychlý oběd. Stačí přidat uzeninu, vejce a máte hotovo.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Rajčata si omyjeme. Papriky omyjeme, rozkrojíme, vytáhneme semínka a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na kousky.
2.
Oloupanou cibuli si nakrájíme na půl kolečka.
3.
V hrnci si rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.
4.
Přidáme papriku společně s rajčaty. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka zhruba 20 minut.
5.
Ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a vložíme do zavařovacího hrnce.
6.
Sterilujeme při teplotě 85 stupňů 30 minut. Poté necháme vychladnout a uložíme v chladu.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 1 hod vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 3 × sklenice ( 0.7 l) |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × sklenice ( 0.7 l) = 59 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × sklenice ( 0.7 l) |
Energetická hodnota |
380.66 kcal |
Protein |
9.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.46 g
27.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.98 g
2.70 g
|
Reklama
Reklama